Tillverka en anslagstavla

Tillverka en anslagstavla

En anslagstavla är praktisk att ha i hemmet för att hålla ordning och reda på olika möten och saker som ska göras. Visst finns det anslagstavlor att köpa, men i ärlighetens namn blir det mycket snyggare att tillverka en egen. Gör en egen anslagstavla av glas och ramar i en storlek som du själv väljer ut.

Hitta rätt form och storlek

Med en tavelram som stomme för projektet är det lätt att hitta rätt bredd och höjd och samtidigt få en fin inramning på köpet. Du kan välja en snygg ram som passar in i hemmet, till exempel en ram från BGA.se som har många olika varianter att välja bland. Vill du ha en fyrkantig ram eller kanske en oval till din anslagstavla? Ska den vara silverfärgad, svart eller av trä? Du hittar säkerligen någon ram som du tycker passar extra bra i ditt hem. Det som också är bra med att tillverka en egen anslagstavla är att du kan välja exakt den storlek som du behöver. I rambutiker kan man köpa ramar i många olika storlekar, från ministorlekar till gigantiska.

Färg och dekorationer

När du har hittat en ram med tillhörande glas som passar ska du bestämma dig för vilken färg tavlan ska ha. Sätt in en bit papper eller en passande poster i rätt färg bakom glaset, exempelvis svart eller vitt. Nu är tavlan i princip klar för att sättas upp. Anteckna på glaset med spritpennor, antingen permanenta eller raderbara. Det kan vara fint att göra dekorationer och rubriker med en permanent spritpenna så att du får en struktur som är kvar vecka efter vecka. Om du gillar att sätta upp saker med magneter går det också att anpassa tavlan så att den blir magnetiskt. Sätt en bit stål på insidan av glaset och använd starka magneter på utsidan, så har du gjort en egen magnetisk glastavla.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante