Roliga pysselidéer för kvalitetstid med barnen

Roliga pysselidéer för kvalitetstid med barnen

Har du svårt att underhålla barnen? Vill de ständigt pyssla, men du är trött på att få småklipp från papper över hela lägenheten? Kanske vill barnen även att du ska vara med i leken. Att pyssla ihop är väldigt roligt och dessutom har ni möjlighet att spendera viktig kvalitetstid tillsammans. Men vad ska man då hitta på? Vilka nya pysselidéer kan man använda sig av? Här listar vi några riktigt roliga idéer som du kan göra tillsammans med barnen (eller varför inte när du har tråkigt själv)!

Måla en tavla – Har ni tröttnat på tråkiga konstverk kan ni måla en tavla tillsammans. Använd er av en canvas (går att köpa billigt) och varför inte göra fina mönster med hjälp av maskeringstejp. Tavlan kan ni sedan hänga upp i barnets rum eller pryda det tomma köksväggen med.

Gör smycken – Det är en stor skillnad på att göra pärlhalsband som i en förskola och göra riktiga smycken tillsammans. Om barnet är lite större kan ni använda er av silverlera eller dyrbara material av annat slag. Har ni gjort smycken i guld (vilket kanske inte är så troligt) så kan ni sedan sälja ert guld och få in pengar för arbetet.

Göra eget flaggspel – Flaggspel är vackra att titta på och kommer i alla möjliga varianter, färger och former. På internet går det att hitta färdiga mallar på flaggspel som ni kan skriva ut och sätta upp på tråd, men ni kan även göra era egna. Använd sedan flaggspelet för att dekorera barnrummet och göra det lite extra festligt.

Odla något tillsammans – De allra flesta barn tycker att det är väldigt roligt att odla grönsaker, frukt och annat. Det kan dock ta lång tid att odla, tid som många barn inte har. Vill ni odla något som är gott och som dessutom växer väldigt snabbt så är krasse ett riktigt bra alternativ. Låt barnet dekorera krukan så blir det extra roligt.

Bygg ett slott – Med tomma kartonger, mjölkpaket och toalettrullar kan ni enkelt skapa ett eget slott. Kanske blir det ett rosaglittrigt prinsesslott eller ett riddarslott som håller fienderna borta. Fördelen med att jobba med papper och kartong är att det är stabilt, går att måla på med vattenfärg och kan återvinnas när slottet inte används längre.

Garnbollar – Kommer du ihåg i mellanstadiet när det var riktigt hett att göra garnbollar (eller pom poms som de också kallades). Det enda ni behöver för att skapa dessa festliga ting är en bit kartong klippt i en cirkel med hål i mitten, likt en munk, och lite härliga garn i regnbågens alla färger. På internet kan du hitta instruktioner om hur du går tillväga, om det skulle vara så att du kanske har glömt.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante