Pyssla till en fest

Pyssla till en fest

Att arrangera en fest kan vara både kul och stressfyllt, speciellt beroende på hur mycket du har planerat i förväg. Om du däremot tar hjälp av vänner och bekanta eller kanske till och med dina barn, så kan festarrangerande bli ett roligt moment – inte minst om ni väljer att göra eget pyssel och dekorationer.

Dekorationer till olika event

Det kan vara kul att dekorera sin fest efter ett tema, kanske om det rör sig om ett barnkalas eller ett bröllop med tema. Om barnen spelar en stor roll under festen är det en trevlig idé och samtidigt ett sätt att skapa gemenskap, att involvera barnens kreativitet när ni köper pyssel eller gör egna dekorationer till festen. På många e-handelssajter finns kategorier inom pyssel och deko att välja mellan. Ibland kan du även hitta maskeraddräkter och tillbehör samt prylar att handla inom varje tema.

För en baby shower kan det till exempel vara bra att hänga upp girlanger, sätta i tårtdekorationer, lägga ut konfetti och kanske hitta på små lekar med pyssel och grejer som ni kan tillverka själva. Tänk på att en baby shower både är för barnet och mamman, så alltför barnsliga eller galna detaljer kanske inte är passande. Satsa istället på propra färger och vackra bakverk men med gulliga motiv. Du kan själv välja att dekorera i typiskt tjejiga färger eller grabbiga färger beroende på vad barnet kommer få för kön. Eller så håller du det hela i neutrala toner.

Ett barnkalas är väldigt roligt att få dekorera och göra pyssel till. Till mycket små barn kan du visserligen dekorera och pyssla men ju yngre ett barn är desto färre brukar komma till kalaset eftersom det är sagt att barn upp till 4-5 år bara ska ha lika många gäster eller jämngamla kompisar som födelsedagsbarnets ålder. Till lite äldre barn är det emellertid glädjerikt och givande att få pyssla och pynta lokalen eller hemmet där barnkalaset ska äga rum. För 6-åringar och uppåt kan du inkludera både födelsedagsbarnet och dess kompisar för att göra olika konstverk och pynt till festen. Under själva festen kan de också få hjälpa till att dekorera tårta eller tillverka sin egen minipizza och dylikt. Anordna gärna barnkalas med olika teman – det tycker barn ofta är stenkul.

Julfester blir allt vanligare, både privat och på arbeten. Till kontorsfesten under jultider kan ni alla hjälpas åt att fixa pyssel och dekorationer eller göra hela partyt i ett eller olika teman, kanske med ett tema i varje rum eller bilda grupper som har ansvar för sitt eget tema. Detta gör att alla anställda blir en del av festen och det kan bli något kul att prata om i månader efteråt!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante