Bästa pysselidéerna

Bästa pysselidéerna

Att pyssla är roligt och ger dig möjlighet att skapa och vara kreativ. Det finns mängder med olika sätt att pyssla på och inget är bättre eller sämre än något annat. Både barn och vuxna uppskattar att pyssla, men ibland kan det vara svårt att ha tillräckligt mycket fantasi. Kanske har du använt upp allt material som du redan har hemma eller så är det helt enkelt bara tomt på idéer. Här nedan har vi därför samlat några roliga saker som du kan använda dig av när du vill pyssla tillsammans med barnen, vänner eller i din ensamhet.

Gör dina egna smycken

Det finns få saker som är lika roliga att skapa som sina alldeles egna smycken. Här kan du skapa allt från halsband till örhängen, armband och ringar. Använd dig av ståltråd, vanlig tråd, pärlor och stenar. Det finns även hängen och annat kul som du kan fästa på. Vill du ha inspiration till dina egna smycken kan du vända dig till smyckesbutiken Jewerly Box som säljer vackra ting från SOPHIE by SOPHIE online. Smycken från denna tillverkare är även utmärka att ge bort till present, när dina egna skapelser inte känns tillräckliga.

Virka och sticka

Om du är händig av dig så kan du virka och sticka som ditt pyssel. Precis som med smycken så kan du sticka eller virka nästan precis vad som helst. Är du mycket duktig kanske du vågar testa dig på att virka kläder och accessoarer, men du kan även virka mattor, grytlappar och söta gosedjur. På internet kan du hitta mängder med roliga mönster som du kan använda dig av om du inte har kunskap och erfarenhet nog att skapa dina egna eller sticka/virka på fri hand.

Skapa gipsfigurer

Att pyssla med gips är roligt och passar både stora och små. Det enda du behöver här är gipsformar, vatten och gipspulver. När figurerna har torkat kan du måla dem och skapa söta dekorationer till fönsterbrädan. Börjar det närma sig jul eller påsk? Då kan du skapa ett eget litet “land” med dina egna gipsfigurer efter teman. Läs noga på instruktionerna så att du inte försöker plocka ut gipsfigurerna ur formarna alldeles för tidigt. Detta kan resultera i att figurerna går sönder.

Måla egna tavlor

Har du tröttnat på konsten som finns i butikerna eller vill du bara vara kreativ och få skapa? Då kanske du ska testa på att måla dina egna tavlor? I hobbybutiker kan du hitta allt från målarfärg till penslar och canvastavlor som du kan använda dig av. Den som önskar kan naturligtvis införskaffa sig ett stativ, men i många fall går det precis lika bra att måla direkt på vardagsrumsgolvet eller på köksbordet. Fördelen med att använda sig av en canvas är att tavlan direkt kommer att se professionell ut.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante