Sysselsätt dig med konst och pyssel

Sysselsätt dig med konst och pyssel

Om några av dina hobbyer är att måla, teckna, fotografera eller annan liknande aktivitet har du omedvetet främjat många positiva saker. Konst och pyssel är mycket mer än bara kul, utan kan göra allt från att öka ditt självförtroende till att motverka sjukdomar och besvär.

Hos Dear Sam hittar du ett unikt sortiment av affischer, konst, posters och tavlor av högsta kvalitet som kommer att inspirera dig. Kika gärna på deras topplista som speglar de senaste inredningstrenderna med populära motiv som passar alla rum och stilar, som till exempel svartvita affischer och färgglada tavlor. Det här ger dig spännande idéer för dina egna projekt. För närvarande köper en bästsäljare som “Poppy Flower 1 Collection De Fleurs Poster” eller “The Ten Largest, No. 2, Childhood By Hilma Af Klint” med 20 procent rabatt för endast 199 kronor, från ursprungspriset på 249 kronor. Slå till och missa inte detta erbjudande!

De främsta fördelarna med att sysselsätta dig med konst och pyssel är följande:

  • Främjar må-bra-hormoner i kroppen.
  • Förbättrar livskvaliteten för personer med sjukdomar.
  • Ger en bra självkänsla.
  • Minskar stress och ångest.

Läs vidare för att titta närmare på ovanstående fördelar.

4 fördelar med konst och pyssel

1. Främjar må-bra-hormoner i kroppen – Hjärnan och kroppen mår bra av att skapa nya saker och vara produktiv. Det aktiverar kroppens naturliga belöningssystem där bland annat må-bra-hormoner som dopamin utsöndras.

2. Förbättrar livskvaliteten för personer med sjukdomar – Konst och pyssel kan i praktiken fungera som behandling och terapi. Studier visar att patienter med sjukdomar som Alzheimers och demens uppvisade bättre medicinska resultat efter att ha sysslat med konst. Dessutom förbättrade det deras allmänna humör och sociala beteende.

3. Ger en bra självkänsla – Det är ingen överraskning att konst och pyssel kan ge dig en bra självkänsla och självförtroende. Faktum är att känslan av prestation är oslagbar och det är bara processen av att på egen hand skapa som uppnår detta, något som i sin tur främjar ditt allmänna välbefinnande.

4. Minskar stress och ångest – Studier har visat att de som regelbundet sysslar med konst upplever mindre stress och ångest. Att skapa konst är inte vilken aktivitet som helst, utan en aktivitet som gör dig så fokuserat att alla problem glöms bort för en stund.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante