Skapa kort med liten budget

Skapa kort med liten budget

Att pyssla med papper och göra kort kan vara en ganska dyr hobby, i synnerhet om man köper scrapbookingmaterial, stämplar, specialdekorationer och liknande. Men det behöver inte bli dyrt om man är kreativ. Investera i baskort – enkla, enfärgade – och kanske i några få andra grejer, som en bra svart penna. Sax och limstift har du nog redan.

Snygga papper som du kan återanvända för att göra kort:

  • Presentpapper
  • Fina papperspåsar
  • Reklamblad
  • Glossiga magasin
  • Fotoböcker
  • Illustrerade barnböcker
  • Pappersomslaget till ätpinnar på kinarestaurangen

När du börjar spana efter papper du kan använda till kort kommer du att se fina färger, mönster och strukturer lite överallt, i allt ifrån förpackningar till tepåsar och reklamkuvert. Klipp gärna ut och spara fina bakgrundspapper och motiv i en plastficka så har du det redo när du ska pyssla.

I trädgårdstidningar och fotoböcker kan du hitta fina blomstermotiv och annat som kan passa till gratulationskort. Nu kanske du tänker att du inte vill klippa sönder en bok, men billiga och lite halvtrasiga böcker kan du hitta på en del bibliotek, på loppis eller i pappersinsamlingen. Till ett födelsedagsbarn kan det vara fint med ett enfärgat blått kort, sedan ett något mindre och mönstrat papper på det och så ovanpå det kan du limma en figur du klippt ut från en barnbok, som Alfons Åberg eller Mamma Mu. Om du hittar gamla barnböcker kan du göra snygga retrokort till vuxna som kommer att bli lite nostalgiska när de ser sina gamla barndomsfavoriter.

Om du har en skrivare finns det dessutom många snygga bilder och mönstrade bakgrunder att skriva ut från internet. Både på Pinterest och på sajter med gratis bilder och illustrationer kan du hitta mycket fint att använda till dina kort.

Ett annat smart tips är att gå in på Konsumentverkets sida och göra en budget för vad kan har råd att köpa.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante