Pyssel för badrummet

Pyssel för badrummet

Badrummet är en del av hemmet som vi gärna dekorerar med harmoniska detaljer som levande ljus och härliga dofter. Dessa produkter går såklart att köpa färdiga i butik, men då missar man allt det personliga och roliga med det hela. Oavsett om du använder badkar eller föredrar att duscha i en lyxig dushkabin finns det mängder av möjligheter för dig att göra ditt badrum mer personligt och gästinbjudande. Vi tipsar om de bästa pysselidéerna för detta!

Tillverka egna ljus

Att göra egna ljus kan verka krångligt, men är inte speciellt svårt för den med lite tålamod. Det finns ljusmassa att köpa i affären som enkelt smälts till flytande form och hälls i formar eller stöps med hjälp av vaxad bomullstråd. Den som har tröttnat på sina gamla ljus eller har en drös med gamla ljusstumpar som ligger och skräpar, kan även använda dessa för att skapa helt nya ljus. Du kan även färga ljusmassan med hjälp av karamellfärg eller färdig ljusfärg. Men låta inte fantasin stoppas där, då du även kan dekorera dina ljus genom att blanda ljusmassan med exempelvis några torkade blommor som sedan dekorerar utsidan på ljuset. Du kan även använda fina glas eller ett skålformat och torkat apelsinskal som form. Se bara till att materialet du använder inte riskerar att ta eld. Sist men inte minst tillsätter du självklart en ljuvligt doftande eterisk olja i ljusmassan som gör att badrummet doftar ljuvligt varje gång du tänder ditt egentillverkade ljus.

Personliga handdukar

Handdukarna har en central plats i ett badrummen det är inte alltid de får den uppmärksamhet som de förtjänar. En handduk kan vara så mycket mer än bara något att torka sig på och det är bara fantasin som sätter gränserna för vilka handdukar du vill ska ta plats i ditt badrum. Att brodera in familjens alla namn på varsin handduk är en enkel men väldigt fin gest och är även visuellt tilltalande. Det är dessutom praktiskt av hygienskäl. Du kan även brodera in mönster eller former på handdukarna. Du kan också variera handdukarnas färg och måla på dem efter tycke och smak. Detta görs enklast genom att köpa in helvita handdukar som sedan målas med textilfärg. På så vis kan du gå loss med dina konstnärstalanger och föreviga dina verk, samtidigt som badrummet får sig ett lyft.

Krokar av olika slag

Ett badrum utan krokar är väldigt opraktiskt och dessutom rätt så trist. Ett badrum med krokar som du skapat själv är däremot både praktiskt och kul. Här kan du använda dig av vad du själv hittar, men ett tips är att börja kolla i besticklådan. Gamla gafflar kan putsas upp och böjas till moderna konstverk som efter att de hängs upp på väggen agerar krokar. Ett annat tips är att använda dig av vattentåliga remmar som viks på mitten och skruvas fast i väggen som en ögla. Dessa blir sedan perfekta handdukshållare.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante