Pyssla om ditt hus

Pyssla om ditt hus

Pyssel behöver inte bara vara något vi gör med papper, sax och lim. Du kan faktiskt pyssla med lite mer avancerade metoder om syftet är att göra fint hemma. Hemmapyssel både ute och inne är en förträfflig hobby både du och familjen kan göra tillsammans.

I den här artikeln ger vi dig tips på pyssel som får ditt hem att kännas extra fint och trivsamt. Allt från hur du dekorerar dina fönster till julpyssel till taket!

Hemmafixaren

Till årets stora högtider är vi många som ägnar tid åt dekoration och pyssel inomhus, men varför inte anamma utomhuspyssel? Husets fasad, tak eller trädgård är också en viktig del av ditt hem och med rätt pyssel kan ditt hem bli än mer trivsamt även på det yttre.

Julen är en av de riktigt stora pysselstunderna där vi bakar, pyntar och pysslar under hela december. Att hänga ut julbelysning är en klassiker, men tipset är att våga lite mer och placera ut vackra dekorationer på taket. Du kan till exempel göra en fin liten “God Jul”-skylt som du placerar synlig på husets tak. Tänk dock på att inte bege dig ut på taket vid halka eller stora snömängder och det är viktigt att taket är i gott skick. Tipset är att höra av dig till en professionell firma som erbjuder takläggning i Stockholm eller på den ort du bor. Låt en takläggare göra ett besök under hösten för att säkerställa att taket är helt och utan skador. När du ställer ut din julskylt eller kanske en gran på taket kan du så klart även pynta med fina ljusslingor som hänger från taket ned mot marken. Det skapar en fin och stämningsfull känsla runt omkring ditt hus.

Klassiskt pyssel

Dina “vanliga” pysselattiraljer kan absolut användas även som inredningsdetaljer för att skapa en fin och trivsam fasad eller utomhusmiljö. Ett tips är att rita och klippa ut vackra fjärilar på ett papper med magnetfunktion. Fjärilarna sätter du sedan upp i lite utspridd ordning på balkongdörren eller fönstren ute på altanen. En fin detalj som gör sig lika fin från insidan som när du kikar mot huset från utsidan.

Välkomstskylten är ett tidlöst pyssel som alltid gör sig lika fint på dörren eller trappen upp mot en husingång. I skogen hittar du vackra detaljer till den här typen av kreation och väljer du ett ljusare träslag kan du enkelt måla med akrylfärg på välkomstskylten!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

dante